Marketing & Sales Accountmanager

 

Waar wij in geloven bij VCS!

Vaart in ICT oplossingen. Wij zijn automatiseerder en automatisering is voor ons het richten op service. Betrokkenheid en kwaliteit doorgevoerd in onze bedrijfsvoering. Persoonlijk contact, zowel naar onze klanten als ons personeel. VCS voelt als thuiskomen.                        

Begeleiding, training, zelfstandigheid en flexibiliteit zijn voor ons belangrijke waarden! Kan jij je hierin vinden en vind je het leuk om bij een bedrijf van ongeveer 15 man aan de slag te gaan? Lees snel verder!

 

Welke rol speel jij hierin?

 Jouw rol? De ‘de frisse wind’, in positieve zin, met focus op commerciële en marketing activiteiten. Jij gaat voor de new business zorgen en de bestaande uitbreiden.

VCS is een bedrijf waarbij er niet vastomlijnde verantwoordelijkheden zijn. Oftewel, lekker divers maar wel met focus. Jij gaat voor de marketing zorgen waar sales blij van wordt en salesactiviteiten verrichten waar marketing blij van wordt

 

Okay, klinkt goed!? Maar wat ga jij dan echt doen?

Een omschrijving van hoe jouw dag eruit kan komen te zien:

Het is 08.30, entree. Eerst een lekker kopje koffie uit ons Espressoapparaat en een ‘goedemorgen’ naar het team (die je ook terug krijgt). Zodra de cafeïne intreedt verwerk je de binnengekomen mailtjes van klanten. Denk aan offerte aanvragen voor onze VoIp producten, hardware of prijsopgaves. Onze klanten sta je te woord, per mail of telefonisch. Voor jou is het geen probleem of dit technisch inhoudelijke vragen zijn of advies gerelateerde vragen over onze dienstverleningen. Tussen de mailtjes door ben je bezig met het opzetten van je sales en marketingplan en het uitvoeren hiervan. Je bnt bezig met relevante content op bijvoorbeeld social media en probeert meer volgers, fans en klanten voor VCS te genereren.

De ochtend vordert en jij bent zoekende naar kansen en activiteiten om je doelstelling te halen. Na een gezamenlijke lunch om 12.30 is het tijd om te overleggen met Johan de directeur. Welke openstaande offertes moeten nog na gebeld worden en welke orders nog verwerkt. Samen het doel en gestelde targets bereiken. Ondertussen bedenk en adviseer je, met jouw sales en marketingkennis, over nieuwe manieren om de doelgroep voor VCS te benaderen. Contentmarketing, data driven marketing, inbound marketing, beursbezoeken? We horen graag wat het beste is. Daarnaast pak je de auto om klanten te bezoeken en de mogelijkheden bespreken.

Diversiteit? Jazeker! De ‘tussendoortjes’ die dagelijks kunnen voorkomen?

 • Meedenken met de technische service afdeling, en eventueel oplossingen aandragen bij productmankementen zoals laptops, iphones, beeldschermen, etc
 • Opstellen en uitvoeren van je sales en marketingstrategie
 • Lachen om typische ICT grappen
 • Halen van certificaten van onze leveranciers, zoals: microsoft, HP, etc
 • Met de gedeelde auto van de zaak erop uit naar klanten
 • Volgen van sales en marketing trends en ontwikkelingen binnen de ICT en IT
 • Af en toe eens een kop koffie halen voor je collega’s en tafelvoetbal spelen

Waar wij een klein beetje op letten …

Om te kunnen groeien bij VCS is een beetje kennis wel vereist. Wij denken dan aan:

 • MBO+ of HBO werk en denkniveau met een marketing of commerciële achtergrond
 • Kennis van ICT producten zou top zijn, maar hoeft zeker niet. Dat leren wij je!
 • Net klaar met studeren? Geen probleem! Paar jaar ervaring? Prima!
 • B2B verkoop kennis (ICT of IT gerelateerd) is een pré
 • Sociale en commerciële eigenschappen en een ‘drive’ om iets op te kunnen zetten
 • Computers stiekem best wel leuk vinden
 • Minimaal 40 uur per week beschikbaar

Gaan we er voor?

Klaar om je te ontwikkelen en als ‘frisse wind’  te waaien? Leuk! Neem dan zo snel mogelijk contact op voor al je vragen met Sebastiaan. recruitment@vcs.nl, 085-4872835.