Google Chrome bestempelt sites zonder HTTPS als “Niet Veilig”

Laatst bijgewerkt: 21 April 2017 om 12:11 uur

 

In de nieuwste versie van Chrome bestempelt Google websites zonder een SSL-certificaat als ‘onveilig’. Indien een certificaat ontbreekt toont de browser in de adresbalk de melding ‘not secure’ of ‘onveilig’ bij websites die persoonsgegevens en wachtwoorden verwerken.

Later in 2017 gaat Google alle websites zonder een SSL-certificaat als onveilig markeren. De markering wordt dan in de vorm van een rood driehoekje met een uitroepteken in de adresbalk weergegeven. Buiten het feit dat uw website met een SSL certificaat betrouwbaarder overkomt, beloont Google deze websites met een betere ranking in de zoekresultaten.

Wat is SSL?

SSL (Secure Sockets Layer) is een techniek waarmee de verbinding tussen de bezoeker van een website en de server waar de website is ondergebracht wordt beveiligd middels zeer sterke encryptie. Er wordt altijd gedacht dat SSL alleen nodig is wanneer een bezoeker gegevens verstuurt via de website, maar SSL werkt twee kanten op. Met een SSL verbinding zorg je ervoor dat men niet kan meelezen met wat je naar de website verstuurt. Maar het voorkomt ook dat informatie die naar de website verstuurd wordt, of vanaf de website verzonden wordt, niet aangepast kan worden. Als website eigenaar wil je 100% zeker weten dat jouw bezoeker of klant datgene op jouw website te zien krijgt dat je er zelf hebt neergezet. Daarom is een veilige SSL verbinding voor iedere website een must.

Oorsprong

SSL certificaten werden oorspronkelijk ontwikkeld als een beveiligingsprotocol voor IT professionals. Tegenwoordig is SSL echter niet meer weg te denken uit het online landschap, en wordt het door steeds meer mensen herkend als hét kenmerk van online veiligheid.

 

U kunt via VCS uw SSL-certificaten bestellen! Wilt u vrijblijvend informatie aanvragen of een afspraak maken, neem dan contact op met onze afdeling verkoop via+31 (0)85 487 2800 doorkiesnummer 1 of verkoop@vcs.nl