Nieuwe regelgeving bescherming persoonsgegevens

Laatst bijgewerkt: 2 February 2017 om 20:08 uur

Vanaf 25 mei 2018 krijgen alle bedrijven binnen de EU te maken met de General Data Protection Regulation (GDPR). Deze regelgeving vereist dat bedrijven de bescherming van persoonsgegevens op orde hebben.

Voldoet uw organisatie aan de GDPR?:

De General Data Protection Regulation (GDPR) is de Europese wet die de wet bescherming persoonsgegevens inclusief meldplicht datalekken vervangt, maar dan met forsere boetes en een strengere meldplicht. De verwachtingen zijn als volgt;

  • Gegevensbescherming inbouwen in alle processen en technologie die worden gebruikt voor gegevensverwerking;
  • Historie bijhouden met alles dat betrekking heeft met persoonsgegevens;
  • Uitvoeren van een Privacy Impact Assessment (PIA);
  • Datalek een feit? Melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens én de betrokkenen naar wie de gegevens te herleiden zijn.

Eerste stap:

Versleutelen van persoonsgegevens op uw systemen kan helpen om aan veel van de eisen die de GDPR stelt te voldoen. ESET’s encryptieoplossing (DESlock) is krachtig, eenvoudig te implementeren en kan veilig harde schijven, verwisselbare media, bestanden en e-mail versleutelen. Voordelen zijn;

  • Volledige harde schijf versleuteling voor een snelle en transparante pre-boot beveliging;
  • Beleidsgebaseerde verwisselbare media versleuteling;
  • Outlook plugin voor e-mail voor eenvoudige versleutelde berichten;
  • Virtuele schijven en versleutelde archieven, en nog veel meer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Sales op telefoonnumer +31(0)85 487 28 00 optie 1.